top of page

Patru sfaturi ca să nu ai probleme legale cu website'ul tău


Avocat Brasov - 4 Sfaturi Pentru Un Website Legal

Avocat Brasov - Patru sfaturi ca să nu ai probleme legale cu website'ul tău

Nu îți lăsa site-ul să îți aducă probleme cu legea. 50% dintr-un website de succes este reprezentat de conținut de calitate de care oamenii nu se pot sătura, iar restul de 50% este reprezentat de menținerea integrității în ceea ce privește criteriile legale, pentru a-ți păstra website-ul în siguranță.

Sună destul de simplu. Atâta timp cât nu întreprinzi o activitate ilegală, nu ai avea de ce să te ingrijorezi, nu? De fapt, lucrurile nu stau chiar așa.

1. Construiește-ți website-ul cu respectarea drepturilor de autor.

Ce sunt drepturile de autor? Într-o definiție largă, drepturile de autor sau copyright reprezintă ansamblul prerogativelor de care se bucură autorii cu referire la operele create. Instituția dreptului de autor este instrumentul de protecție a creatorilor și operelor lor.

Dreptul de autor este reglementat de legea numărul 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Numărul proceselor aflate pe rol având ca pârâți proprietarii de website-uri este în creștere.

Poți evita genul acesta de probleme respectând două reguli simple:

  • Nu copia conținut;

  • În cazul în care alegi să preiei conținut și să îl afișezi pe site-ul tău, amintește-ți să citezi sursa de fiecare dată.

2. Respectă mărcile înregistrate existente.

Marca înregistrată protejează modul de identificare a unui producător sau a altei surse de reputație. Proprietarul unei mărci înregistrate poate iniția un proces pentru a preveni utilizarea neautorizată a mărcii pe care o deține. Așadar, este indicat să verifici dacă numele sau firma sub care se găsește website-ul tău mai sunt folosite și de altcineva, pentru a evita eventualele complicații care pot apărea pe parcurs.

3. Păstrează dovezi cu tot ce ai cumpărat.

De fiecare dată când faci o achiziție pentru website-ul tău, care se încadrează în sfera proprietății intelectuale, precum imagini, clipuri video sau programe de tip software, păstrează dovezile acestor achiziții. În format digital sau printate, facturile sau orice documente care atestă deținerea în mod legal a celor enumerate mai sus îți pot fi de mare ajutor dacă vreodată vei fi acuzat că le folosești fără drept.

4. Cunoaște regulile de marketing afiliat.

Ai putea crede că nerespectarea contractelor de marketing afiliat nu este ceva serios. Compania are mii de afiliați, de ce s-ar deranja să te dea tocmai pe tine în judecată? Răspunsul depinde de ce parte din contract nu ai ținut cont.

Greșeala care ți-ar putea aduce probleme este să folosești numele companiei în reclamele tale de pe AdWords, de exemplu. Aceasta nu reprezintă întotdeauna o problemă, depinde de ce este prevăzut în contract.

Dacă nu ai citit de ceva vreme contractele, este timpul să te familiarizezi cu ele. Chiar dacă unele lucruri nu sunt expres interzise, ar fi mai bine și mai sigur să faci doar ceea ce îți este scris negru pe alb că îți este permis.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page