top of page

Patru întrebări pe care să ți le pui înainte să divorțezi


Avocat Brasov Divort - 4 Intrebari Inainte De Divort

În ultima vreme, rata divorțurilor a atins cote alarmante la noi în țară. Atât de alarmante încât oamenii atunci când vorbesc despre căsătorie mintea lor automat se duce către divorț.

Ca avocați, întâlnind multe asemenea cazuri, este de datoria noastră, pe lângă a ne face meseria, să fim ființe umane și să privim mai departe de speța care ne este pusă pe masă, astfel încât să ajungem la o soluție favorabilă pentru părți încă de dinainte ca aceștia să ne fi părăsit biroul.

Este și povestea unui avocat din Brazilia. Specializat pe divorțuri, Rafael Gonçalves a postat pe pagina personală de Facebook un bilețel, care a ajuns viral. Alături de bilețel se aflau actele necesare pentru a începe procedura divorțului, iar pe bilețel o invitație către cei doi soți pentru a se prezenta din nou la el la birou. Întrebat despre gestul lui, Rafael Gonçalves a explicat că în timp ce vorbea cu soția, și-a dat seama că aceasta încă își iubește soțul.

Un avocat care își consiliază clienții

„Am pierdut un client, dar am câștigat niște prieteni.” – Explică avocatul pe pagina personală de Facebook.

Cu riscul de a-și pierde clienții, avocatul le-a dat aceste 4 întrebări pentru a-i face să reconsidere deciza pe care sunt pe cale să o ia. A fost un gest frumos din partea unei persoane a cărei meserie este, de obicei, aceea de a pune capăt mariajelor.

„Nu cred că am făcut nimic special, iar mai mult decât atât, consider că toți colegii mei ar trebui să procedeze la fel.”

Cele 4 întrebări

Aici sunt cele 4 întrebări pe care Rafael le-a pus clienților lui:

  • Am făcut tot ce puteam pentru a-mi salva căsnicia?

  • În acest moment, este divorțul cu adevărat cea mai bună soluție?

  • Care sunt persoanele care mă influențează cel mai mult?

  • Peste câte momente dificile ale vieții ați trecut împreună și cum v-ați cunoscut?

În ziua următoare, cei doi s-au prezentat la biroul avocatului explicându-i ca nu își mai doresc să continue procedura divorțului. Cu siguranță, și-au alocat timpul necesar pentru a-și pune întrebările potrivite despre relația lor și au decis să își mai dea o a doua șansă.

Reflectă înainte de a acționa

„Uneori am de a face cu cupluri care încă nu sunt hotărâte pe deplin atunci când doresc să divorțeze, fiind conduși de emoții, nu gândesc până la capăt în luarea deciziei. În acest caz, divorțul nu era necesar și cu atât mai mult, ei sunt împreună și astăzi.”, declară Gonçalves.

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page