top of page

Sfaturi pentru rezolvarea amiabilă a conflictelor cu vecinii


Nu sunt rare cazurile în care clienții ne apelează în căutare de soluții legale privitor la conflictele acestora cu vecinii. Primul pas către rezolvarea unei asemenea dispute este o abordare cât mai calmă și mai prietenoasă, dar trebuie să ții cont și de prevederile legale, care îți pot fi de folos la un moment dat. Aici te poate ajuta un avocat, aducându-ți la cunoștință drepturile, dar și obligațiile ce îți revin într-o asemenea problemă.

1. Încearcă o abordare prietenoasă.

Poți evita ca dezacordul în care te afli cu vecinul tău să devină o lungă „bătălie” în instanță, doar pornind o discuție amicală, prin intermediul căreia să discutați calm și să vă expuneți fiecare nemulțumirile, căzând de comun acord asupra unor aspecte care vă deranjează.

2. Tulburări.

Cu toții ne dorim puțină pace și puțină liniște în cadrul căminului nostru, în special la orele târzii ale nopții. De aceea, legea instituie anumite ore între care liniștea trebuie păstrată.

Dacă ai o astfel de problemă cu vecinii tăi, care nu respectă orele de liniște și te deranjează, iar o discuție amiabilă nu funcționează, te putem ajuta redactând pentru tine o scrisoare către aceștia în care le vom aduce la cunoștință aceste ore, rugându-i să le respecte.

Dacă nici această abordare prietenoasă nu funcționează, vei fi nevoit să te adresezi autorităților locale.

3. Stabilirea liniei de hotar.

Litigiile asupra liniei de hotar sunt numeroase. Aceste probleme se rezolvă printr-o acțiune în grănițuire, iar pretențiile părților pot fi dovedite pe calea unei expertize.

Dacă ești implicat într-un asemenea conflict, obține acum consultanță sau asistență juridică, iar dacă te afli în fața instanței, suntem gata să te reprezentăm.

4. Activități ilegale.

O situație în care ar trebui să eviți abordarea prietenoasă este aceea în care vecinul tău întreprinde activități ilegale. În aceste circumstanțe, ar trebui să te îndrepți imediat către autoritățile locale și să înaintezi o plângere. Dacă te temi că vecinul tău se va răzbuna, înaintează o plângere anonimă.

5. Asociația de proprietari.

În cadrul locuințelor comune sunt constituite asociații ale proprietarilor. Poți ridica diverse probleme în cadrul lor, de la probleme administrative până la cele care țin de reparațiile necesare întreținerii blocului, discutând cu toți vecinii în scopul găsirii unei soluții optime.

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page